Categorieën
Podcast

#17 – Dit kan gewoon niet waar zijn

Hallo?! De vakantiestop is voorbij. Tom, Tom en Joep blikken terug op een festivalloze zomer. En wanneer je dan wél naar het lokale poppodium gaat, blijkt het een hele. zware. avond. Gelukkig zijn er ook nog hoogtepunten. Zo blendt Tom live een fruitig sapje in elkaar en er is weer iets te vieren omtrent Radiohead(!).

Categorieën
Podcast

#16 – Een ode aan een optimistische festivalzomer

Ondertussen in een andere dimensie… Een aflevering die vooruitblikt op een mooie festivalzomer. Eigenlijk alles voordat Mark, Hugo en iedereen het in de soep lieten lopen. Een ode aan het optimisme, de lauwe pils in de Bravo, het zeiken op Editors als headliner en Testen voor Toegang om dit mogelijk te maken. Little did we know… Ondertussen is de sap beter dan ooit en onze Sappige Plaatjes OK-ish.

Categorieën
Podcast

#15 – We mogen weer!

Sap & Plaatjes bezoekt het eerste testvrije concert van het jaar (LUWTEN) en geeft hun ongezouten mening achteraf. Met een paar biertjes achter de kiezen slaat de melancholie snel toe en worden ‘Bij welk concert heb jij gehuild?’ herinneringen opgehaald. Tot slot probeert Prevoo een nieuwe tactiek om zijn track tot Sappigste Plaatje verkozen te worden. Of het werkt?…

Categorieën
Podcast

Special – Sap & Plaatjes kijkt Eurovision 2021

Vanavond barst het songfestivalgeweld los tijdens de eerste halve finale! Door onze Duncan zijn we naast finalist ook hét gastland. Sap & Plaatjes luistert in sneltreinvaart naar alle 39 inzendingen, speciaal voor jou zodat je precies weet wie jij zaterdag ‘douze points’ gunt. Voorlopige conclusie: houd de paracetamol bij de hand want menig act is standje hoofdpijn.

Categorieën
Podcast

#14 – Epische intro’s, Tino Martin en gore sap

Een culturele inhaalslag voor Tom en Joep. Zij zagen een paar ‘Testen voor Toegang’ concerten. Joep kreeg kippenvel bij Coldplay, Tom Prevoo vertelt de tourverhalen met Felix Da Housecat en Tom Gudde ging slecht op de meegenomen sap. Niet vergeten: woensdag 19 mei een Sap en Plaatjes Eurovisie Songfestival Special! Wij bespreken alle 39 landen (kort).

Categorieën
Podcast

#13 – GTST, DMX en thematisch bier

Suck it RTL. Wij hebben de man van het moment. Tom Gudde doet exclusief bij Sap & Plaatjes zijn verhaal. De ene dag shinet hij bij GTST, de andere dag leidt hij de brandweer de goede weg. Onder het genot van drie thematische alcoholische sapjes komen verder de pilot-events voorbij en is er wéér een iconische rapper ons ontvallen. Onze hiphop-deskundige geeft duiding. De sappige plaatjes gleden er in als zoete koek met een verrassende uitslag tot gevolg.

Categorieën
Podcast

#12 – Hyperpop en het McDonald’s-syndroom

De zoektocht naar het positieve gaat door! Wat Tom, Joep en Tom deze episode vonden? Een aards sapje, een mini-college PC Music en hyperpop, alcoholisme na 8 uur ’s avonds in de supermarkt en het verlate verjaardagscadeau voor Joep. Plus we leggen een bommetje onder onze eigen rubriek ‘Sappige Plaatjes’. Jammie!

Categorieën
Podcast

#11 – K*tcovers & veldsla perspectief

Tom, Tom, en Joep proberen januari zo snel mogelijk te vergeten door lekker veel muzikale onderwerpen aan te kaarten. Een mystery-juice van Tom Prevoo, een afzeikrondje Noorderslag, festivalbeloftes met een vraagteken en een nieuw segment: k*tcovers. Verwacht verder drie uitstekende sappige plaatjes waar voor iedereen wat leuks tussen zit. Spoiler alert: Tom Gudde verliest alweer.

Categorieën
Podcast

#10 – MF DOOM en het waardeloze ‘Goodbye 2020’

Gelukkig nieuwjaar! We laten het dramatische 2020 achter ons en blikken voorzichtig vooruit. Maar niet voordat we de oudjaarsscam ‘Goodbye 2020′, de terugkeer van Matthijs én het plotseling ontvallen van ’s werelds beste rapper MF DOOM bespraken. Uiteraard onder het genot van een (blauw) sapje en appelflap. De sappige plaatjeselectie betrof ditmaal: een Australisch gezelschap, de terugkeer van elektronica duo en 2021-belofte Tim Koehoorn.

Categorieën
Podcast

#9 – De Grote Lingo Aflevering

Lingo. Wie is er niet groot mee geworden? In een vorig leven deed Tom Prevoo hier aan mee. Toen nog fulltime music manager plus prachtig Limburgs accent, dito kapsel. De DVD met de opname is eindelijk gevonden en wordt besproken! Daarnaast: een dikkig sapje, jaarlijstjes, een roze verjaardagscadeautje en afgestofte opnames van Radiohead uit het archief. En don’t forget: Sap & Plaatjes Live! Bij Radio Pannekoek op zaterdag 12 december van 15.00 tot 17.00 uur. P.S. please, wat kost Tiësto nou?…

Categorieën
Podcast

Special – Sap & Plaatjes Droom Festival

Met een festivalloze zomer achter de rug gaan Tom, Tom en Joep eens dromen over hét ideale festival. Wie zouden er moeten staan en op welk podium? Verwacht een hoop muziek, discussies over timeslots en droom nostalgisch mee over een tijd dat we met twee lauwe biertjes en een zeewier-burger achter onze kiezen een moshpit in vlogen.

Categorieën
Podcast

#8 – The rise and fall of Garnalo

Weet je nog? Die goede oude tijd dat deze podcast vooral om muziek draaide? Think again! Boeken, podcasts en een Hollands perensapje, allemaal warm aanbevolen door de S&P crew. Verder: James Blake nieuwe muziek te hebben, we bespreken het festivalseizoen 2021 en Tom Prevoo en Joep hebben tóch weer een mooi concert in het verschiet. De Sappige Plaatjes kleuren de zaterdagavond. Van knus bij het haardvuur tot een denkbeeldig zweterige avond in de club.

Categorieën
Podcast

#7 – Dolfijngeluiden en teststraat-avonturen

Tom Prevoo was vroeg opgestaan voor een eigen sapcreatie én verzorgde (op afhaal) een uitgebreide brunch. Genoeg aandacht voor nieuwe muziek deze aflevering. De nieuwe Spinvis, Sufjan Stevens en Future Uthopia (wie?), check! Het is tenslotte release-season, toch? En natuurlijk kreeg afzwaaiend cultheld Jan Smeets ook een plekje in de aflevering. Tot slot een quizvraag: wie van het stel is fan van de ‘rode Bounty’? Je hoort het allemaal in aflevering numeró siete!

Categorieën
Podcast

#6 – De afterparty

Tom Gudde was jarig en gaf een bescheiden feestje. Tom Prevoo en Joep Gudde waren niet uitgenodigd maar gaven acte de presence bij de after de ochtend later. We duiken het verleden in met Napster, Kazaa, cd’tjes branden en hoe Peter R. de Vries én Bill Clinton een plekje kregen in deze aflevering. Een gast-jurylid zorgt bovendien voor een unicum in de verkiezing tot Sappigste Plaat van het Moment. Hiep hiep hoera!

Categorieën
Podcast

#5 – Een jubileum, met extra gember

Wat was het spannend… een harde piep door een foutje van Joep gooide bijna roet in het eten maar audiodokter Tom to the rescue! Dus hierbij: aflevering 5, een jubileum! Dat mag gevierd worden, met drie gezonde sapjes (shoutout naar Kris Fris) en heel veel muziek. We hebben het deze keer over een meppende Britse frontman, ’s wereld grootste popster en we bespreken de grootste verrassing in festivalland. De Sappige Plaatjes waren wederom uiteenlopend. Wie gaat er met de winst vandoor?

Categorieën
Podcast

#4 – Alles gemengd met Radiohead nostalgie, BLM en vinyl miskopen

Terug van weggeweest! Joep moest een weekje in quarantaine en zo sla je plotseling een maand de podcast over. Deze aflevering bespreken we muziek in de Black Lives Matter beweging, beschamende miskopen op Record Store Day, Halina Reijn en een scheldpartij bij een Radiohead concert van de gebroeders Gudde. De sappige plaatjes waren alles gemengd, en zo heette tevens het sapje wat we dronken. Proost!

Categorieën
Podcast

#3 – Bellenblaas en een Oostenrijkse cultheld

Nummero drie! Sommige artiesten doen wel érg hun best om airplay te krijgen. Schaamteloos gejat of geïnspireerd door…? Plus een bijzondere bijrol voor een bellenblaasmachine. En natuurlijk: sappige plaatjes! De belofte dat wij je Spotify-bubbel doorbreken nam Tom Prevoo wel erg serieus. Het bleef nog lang onrustig in de studio…

Categorieën
Podcast

Special – Help! Getagd op Facebook…

Zul je nèt hebben… Probeer je in deze tijd lekker onder de radar te blijven, word je door één van je Facebookvrienden publiekelijk getagd om 10 albums te kiezen die je muzieksmaak beïnvloed hebben. Zonder toelichting of recensie. Sad. Daar maken wij graag een bonusaflevering over! En wees gerust: we houden het op 3 platen de man. Oh ja, en altijd maar die grappen over Jan Smeets’ Pinkpop… dat blijkt toch net even anders te liggen.

Categorieën
Podcast

#2 – Over guilty pleasures, je allereerste concert en niet over het *virus

Een nieuwe Sap & Plaatjes, gegarandeerd 100% coronavrij! Met deze aflevering veel aandacht voor guilty pleasures. Iedereen heeft ze, zo ook Tom, Tom en Joep. Bij welke muziek zetten wij onze Spotify op privé-sessie en gaan we stiekem best lekker? En wat wordt de ‘Sappigste Plaat van het Moment’? Van stuiterende synthwave en nieuw werk van een quarantaine producer tot een alom geprezen artieste. Deze aflevering onder het genot van een iets minder gezond bruin sapje.

Categorieën
Podcast

#1 – Over livestreamen in quarantaine, eerlijke appelsap en sappige plaatjes

De allereerste Sap & Plaatjes! Wij helpen jou uit je Spotify-algoritmebubbel. Elke podcast nemen Tom, Tom en Joep ieder een plaatje mee. Eén daarvan wordt gepromoveerd tot ‘De Sappigste Plaat van het Moment’. Gelukkig is er nog genoeg ruimte voor s(l)apgelul over muziek en randzaken. En dit allemaal onder het genot van een wisselend sapje.

Categorieën
Podcast

Sap & Plaatjes trailer

De enige echte Sap & Plaatjes tune.